Współpracujemy z Rodzicami w doborze odpowiednich posiłków.
Oferujemy pełne wyżywienie dostarczane przez firmę cateringową Pierogarnia Cynamon .
Posiłki są pełnowartościowe pod względem składników mineralnych i substancji odżywczych zaplanowane przez technika technologa żywienia. Uwzględniamy również specjalne diety dzieci, które nie mogą spożywać standardowych posiłków. Dzieci piją wodę. Rodzice mogą również przynosić własne posiłki, zwłaszcza dla dzieci poniżej 1 roku życia. W razie nieobecności dziecka w żłobku, rodzice mogą odwołać posiłki do godziny 7:00.
Informujemy, że zapewniamy dzieciom szczególne diety żywieniowe w tym: bezmleczną, bezglutenową.
Alergeny w naszych posiłkach:
Przykładowe menu dla dzieci
Oddział: Przeźmierowo
Śniadania:
CHLEB ZWYKŁY, MASŁO, FILET Z INDYKA GOTOWANY W WARZYWACH I PRZYPRAWACH (WŁASNEJ PRODUKCJI), ŻÓŁTY SER, PAPRYKA CZERWONA, OGÓREK KISZONY.
Obiady:
ZUPA – KREM Z KALAFIORA Z NATKĄ PIETRUSZKI I GROSZKIEM PTYSIOWYM. MAKARON Z SOSEM BOLOŃSKIM.
Podwieczorki:
MELON + CHLEBEK PRASOWANY.
Śniadania:
KAKAO NA MLEKU .CHLEB ZWYKŁY + CHLEB MISTRZA PIOTRA (Z ZIARNAMI), MASŁO, POWIDŁA ŚLIWKOWE, SEREK HOMOGENIZOWANY, POMIDOR.
Obiady:
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM I BAZYLIĄ. KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, PURE Z MARCHEWKI.
Podwieczorki:
BANAN+ CHRUPKI KUKURYDZIANE.
Śniadania:
CHLEB ZWYKŁY + CHLEB ŻYTNI (BEZ PSZENICY), MASŁO, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, SZYNKA WIEPRZOWA, RZODKIEWKA.
Obiady:
ROSÓŁ Z MAKARONEM. PIECZEŃ WIEPRZOWA DUSZONA Z SOSEM , KASZA JĘCZMIENNA, FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA.
Podwieczorki:
JABŁKO + WAFLE SUCHE.
Śniadania:
CHLEB ZWYKŁY + CHLEB Z SIEMIENIEM LNIANYM, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY, POMIDOR.
Obiady:
ZUPA OGÓRKOWA. JAJKO GOTOWANE W SOSIE KOPERKOWYM, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SZPINAK W LIŚCIACH Z SERKIEM MASCARPONE.
Podwieczorki:
JOGURT NATURALNY ZMIKSOWANY Z TRUSKAWKAMI I MALINAMI + CHRUPKI KUKURYDZIANE.
Śniadania:
KASZA BULGUR Z OLEJEM KOKOSOWYM, MIODEM I SUSZONYMI MORELAMI, Z DODATKIEM SOLI KAMIENNEJ,
CHLEB ZWYKŁY, KOMYŚNIAK + CHLEB ŻYTNI (BEZ PSZENICY) MASŁO, PASZTET WIEPRZOWO – DROBIOWY (WŁASNEJ PRODUKCJI), OGÓREK KISZONY, KALAREPKA.
Obiady:
ZUPA JARZYNOWA NA MIĘSIE. PIEROGI Z SEREM Z MASŁEM I CYNAMONEM Z DODATKIEM CUKRU BIAŁEGO I BRĄZOWEGO
Podwieczorki:
BANAN + CHLEBEK RYŻOWY.
Oddział: Poznań: ul. Czarnkowska 17, Rokietnica ul. Obornicka
Śniadania:
PIECZYWO PSZENNE , MASŁO , SEREK HOMOGENIZOWANY , SZYNKA DROBIOWA.
Obiady:
ZUPA JARZYNOWA , KOTLECIKI Z PIERSI KURCZAKA , ZIEMNIAKI, BURACZKI.
Podwieczorki:
BANAN I BISZKOPTY.
Śniadania:
JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM, PIECZYWO RAZOWE, MASŁO.
Obiady:
ZUPA KALAFIOROWA, PIEROGI Z MIĘSEM POLANE MASŁEM, MARCHEWKA GOTOWANA.
Podwieczorki:
JABŁKO I CIASTKO MAŚLANE.
Śniadania:
PIECZYWO PSZENNO-ŻYTNIE, MASŁO, PARÓWKA, POMIDOR.
Obiady:
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KOTLET MIELONY, ZIEMNIAKI PURE, MIZERIA.
Podwieczorki:
GALARETKA Z OWOCAMI, BISZKOPTY.
Śniadania:
KAKAO NA MLEKU (BEZ LAKTOZY) KANAPKA, MASŁO, SZYNKA DROBIOWA, ŻÓŁTY SER, RZODKIEWKA.
Obiady:
ROSÓŁ Z MAKARONEM, GULASZ DROBIOWY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, OGÓREK KISZONY.
Podwieczorki:
MELON I CHLEBEK RYŻOWY.
Śniadania:
PIECZYWO RAZOWE , MASŁO, SAŁATKA GRECKA.
Obiady:
BARSZCZYK ZABIELANY Z KLUSECZKAMI, NALEŚNIKI Z SERKIEM WANILIOWYM I OWOCAMI SEZONOWYMI.
Podwieczorki:
JABŁKO I HERBATNIKI.