POSIŁKI

Współpracujemy z Rodzicami w doborze odpowiednich posiłków.

Oferujemy pełne wyżywienie dostarczane przez firmę cateringową Euro-Smak dla oddziału w Przeźmierowie, oraz firmę cateringową Pierogarnia Cynamon dla oddziału Poznań: ul. Kościerzyńska 77, ul. Czarnkowska 17 oraz do Rokietnicy. Posiłki są pełnowartościowe pod względem składników mineralnych i substancji odżywczych zaplanowane przez technika technologa żywienia. Uwzględniamy również specjalne diety dzieci, które nie mogą spożywać standardowych posiłków. Dzieci piją wodę. Rodzice mogą również przynosić własne posiłki, zwłaszcza dla dzieci poniżej 1 roku życia. W razie nieobecności dziecka w żłobku, rodzice mogą odwołać posiłki do godziny 7:00.

Informujemy,że zapewniamy dzieciom szczególne diety żywieniowe w tym : bezmleczną , bezglutenową.

 

Nasze jedzonko w tym tygodniu      

                                               Menu od 22 do 26 października

Oddziały:  Przeźmierowo

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

Pn.

Chleb zwykły pszenno-żytni, masło,  pasztet z fasoli własnego wyrobu, szynka wieprzowa, pomidor

Rosół z makaronem,

Gulasz wieprzowo-wołowy z pomidorami,  warzywami okopowymi i soczewicą zieloną, kasza jaglana.

Śliwki , biszkopty

Wt.

Kawa zbożowa na mleku  Chleb zwykły + chleb Mistrza Piotra (z ziarnami), masło, szynka drobiowa, żółty ser, rzodkiewka .

 

Zupa pomidorowa z bazylią i makaronem

Kotlecik z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria

Banan + chrupki kukurydziane

Śr.

Chleb zwykły + chleb żytni (bez pszenicy), masło, jajecznica ze szczypiorkiem , polędwica sopocka.

 

Zupa krupnik na mięsie z zieloną pietruszką

Pierogi ze szpinakiem (z serem feta), surówka z marchewki z  dodatkiem siemienia lnianego i suszonej śliwki.

Jabłko + pieczywo ryżowe prasowane

 

Czw.

Chleb zwykły + chleb z siemieniem lnianym, masło, pasztet drobiowo-wieprzowy własnego wyrobu, ogórek kiszony.

Zupa- krem z dyni z mleczkiem kokosowym z grzankami.

Pyzy z sosem myśliwskim

Gruszka + chrupki kukurydziane

 

Pt.

Chleb zwykły, chleb komyśniak + chleb żytni (bez pszenicy), chleb razowy z ziarnami, masło,  humus z ciecierzycy i sezamu własnego wyrobu , ser żółty, pomidor.

Zupa brokułowa.

Kotleciki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty z tymiankiem

Kisiel z musem truskawkowym + pieczywo prasowane

 

Oddział: Poznań: ul. Kościerzyńska 77, ul. Czarnkowska 17 ; Rokietnica ul. Obornicka 28

 

 

Śniadania

Obiady

Podwieczorki

PN

Pieczywo razowe , masło , biały twarożek ze szczypiorkiem , szynka wieprz. Pomidorki

Rosół z kury z makaronem , bitki z polędwiczek wieprzowych w sosie własnym , kasza jęczmienna , surówka z białej kapusty , marchewki i jabłka

Melon i chlebek ryżowy

Wt

Pieczywo pszenno-żytnie , masło , pasta jajeczna ze szczypiorkiem , rzodkiewka

Barszczyk ukraiński , gołąbki , pyzy , ogórek kiszony

Jabłko i chrupki kukurydziane

Śr

Pieczywo razowe , masło szynka wieprz. Czerwona papryka

Zupa - krem jarzynowy , kotleciki z indyka panierowane , ziemniaki z koperkiem , mizeria

Gruszka i wafle suche

Cz

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenne , masło , dżem truskawkowy

Zupa - krem z pomidorów i papryki z ryżem , pierogi z serem lub z truskawkami ze śmietanką i cukrem

Banan i chlebek ryżowy

Pi

Pieczywo razowe , masło, serek topiony pieczarkowy , pomidorki

Zupa krem brokułowo-ziemniaczany , kotleciki jajeczne , ziemniaki , marchewka gotowana

Jabłko i herbatniki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bg
hipopotam

  Czy chcesz być informowany o nowościach?


KONTAKT


506 234 510
biuro@teczadzieci.pl
loga